Magyar fejlesztésű, vegyszermentes, környezetbarát, mikrobiológiai termékcsalád.

A HerbBacto-Vital termékek az Agrár-Ökológiai Programban (AÖP) és az Agrár Környezetgazdálkodási Programban (AKG) engedélyezett szerek között szerepelnek. Egyes elemeiben a világon egyedülálló technológiával készülnek. Palackba zárt szimbióta asztalközösség, természetes mikroorganizmusokból. A termékek nagy koncentrációban és fajszélességben tartalmaznak válogatottan hasznos és hatékony, a hazai szélsőséges klímához jól alkalmazkodó mikroorganizmusokat.

A felhasználói igényekhez igazodva a termékcsalád jelenleg három, jól elkülöníthető felhasználási területre javasolt készítményből áll:

A termékcsalád alapja a HerbBacto-Vital „A”

Ez a termék a területalapú támogatás igénylésekor 2 pontot ér!
Hasznos segítség, mert a levegőtlen gyökérkörnyezet jellemzően rothasztó, igen alacsony energiahasznosítású mikróba közösségeit fokozatosan kiszorítja. Tartalmaz fotoszintetizáló, nitrogénkötő, foszfor- és nitrogén mobilizáló, cellulóz bontó mikrogombákat, sugárgombákat, tejsav baktériumokat, poliszaharidokat, polipeptideket, enzimeket, mikro és makro elemek feltáródását elősegítő baktériumokat, bioaktív anyagokat termelő baktériumokat, valamint elhalt szervesanyag maradványokat, szármaradványokat hatékonyan lebontó – átalakító fermentatív élesztő és sugárgombákat. Ez a talajnak nem csak energetikailag, hanem biológiailag is sokkal kedvezőbb, így a fokozatosan erősödő új anyagcsereutak jóval fajgazdagabb és aktívabb gyökérkörnyezetet eredményeznek. A mikrobiológiai átalakulás hatására bekövetkező változás igen látványos és sokrétű.
Talaj- és állománykezelés formájában egyaránt jól teljesít. Segíti a talaj szervesanyag készletének helyreállítását, valamint a talajpotenciál és a talaj-biodiverzitás fokozását. Javítja a növények tápanyag-felvételének hatékonyságát. Csökkenti a tápanyagveszteséget, fokozza a talajok vízmegtartó képességét.
Segítségükkel költséget csökkenthetünk, mivel kevesebb műtrágya felhasználásával is elérhetjük a célzott termésmennyiséget. Fokozzák a növények aszály- és egyéb klimatikus stressztűrését, így a külső környezeti hatásoknak jobban ellenállnak. Emelkedik a termésmennyiség, és egyben javul a minőség, és eltarthatóság.

Javasolt felhasználás: talajelőkészítéskor, vetéskor, állománykezeléskor 20 liter/ha (kiváló eredményeket értünk el már 16 liter/ha mennyiséggel is, a javasolt dózis függ a talaj típusától, savasságától, Ec értékétől, humusztartalmától). Kijuttatása a vetést vagy palántázást megelőzően is megtörténhet a talajba juttatva, valamint levélzónába permetezve. Adagolása az öntözőrendszeren keresztül is megoldható, legyen az esőztető vagy csöpögtető.

Nemcsak ápol, véd is a: HerbBacto-Vital „T”

Ez a termék a területalapú támogatás igénylésekor 2 pontot ér!

Mikrobiológiai készítmény, mely tartalmazza a HerbBacto-Vital „A” mikroorganizmus törzseit, ezért hasonlóan hat a talajra és a növényekre. Különlegessége, hogy olyan növényi kivonatokat tartalmaz, amelyek tovább fokozzák a talajra és a gyökerekre
gyakorolt jótékony hatást. A talajban élő kártevőket riasztják, távoltartják, szaporodásukat, fejlődésüket gátolják. Csak természetes hatóanyagokat, és a talajban egyébként is előforduló mikrobákat tartalmaz, így mesterséges kémiai anyagok ebben a termékben sem találhatók. Mindezeken felül a készítményben lévő gilisztahumusz- kivonat hatékonyan segíti a növények makro és mikroelem ellátását.

Javasolt felhasználás: alkalmanként 10-30 liter/ha a fertőzés mértékétől függően. Kijuttatása megegyezik a HerbBacto-Vital „A” termékkel.

Immunerősítés a lombozaton keresztül: HerbBacto-Vital „L”

Ez a termék a területalapú támogatás igénylésekor 1 pontot ér!

Növénykondicionáló termékünket a levélzónában alkalmazzuk. Szintén tartalmazza a HerbBacto-Vital A” készítmény mikroorganizmus törzseit, valamint 47 fajta gyom- és gyógynövény hatóanyagát, gilisztahumusz kivonatot, és a növények számára könnyen felvehető fulvo- és huminsavakat. Extrém módon erősíti a növény immunrendszerét, mert a gyógynövények felhasználásával a lombozat fotoszintézisét egy fokozott klorofil termeléssel támogatja. A leveles termékünkkel kezelt mikrokörnyezetben nő az antioxidációs hatás, így az egészséges sejtek szaporodnak, csökken a torzult sejtek száma. Csökkenti a hideg-, hőség-, szárazság-, vegyszerek okozta stresszhatásokat. Nem rovarölőszer, de mégis segíti a rovarkártétel csökkentését. Ezen hatások hozadéka a javuló terméskötődés, a növekvő termésmennyiség, valamint a beltartalmi értékek javulásában megmutatkozó jobb minőség.
Javasolt felhasználás: alkalmanként 5-10 liter/ha (kiváló eredményeket értünk el már 58 liter/ha mennyiséggel is, a javasolt dózis függ a zöldtömeg mennyiségétől) vagy 5 %os töménységben permetezve. Kijuttatása a lombozatra állománypermetezés formájában történhet.

A HerbBacto-Vital termékek élelmiszerbiztonsági várakozási ideje = 0 nap.

Általános felhasználási tudnivalók

Alapvető kijuttatási higiéniai követelmény, hogy minden eszköz, amivel érintkezik, tiszta legyen. Emberre, állatra, környezetre nem veszélyes és nem irritatív.
Levélfelületre finom porlasztással ajánlott kijuttatni.
Szellőztessük a hálózati vizet, ahol klórral fertőtlenítik azt.
Szabadföldön talajfelszínre permetezését követően törekedni kell annak gyors bedolgozására, mert az erős napsugárzásra érzékeny.
A mikróbák aktivitása lelassul, amikor a talaj hőmérséklete 8 °C alá süllyed.
Termékeink HerbBacto-Vital A, L, T túladagolása a növényeket nem károsítja, a bőrszövetet nem roncsolja, hanem ellenkezőleg: ápolja.
Baktericid készítményekkel nem keverhető (gombaölő, fertőtlenítő, gyomirtó szerek).
Tárolás: +4 – +15°C között, száraz, hűvös, sötét helyen, eredeti csomagolásban. A környéken tartózkodó dolgozók, kismamák, gyermekek, állatok egészségét nem veszélyezteti.

Prémium minőséget kínálunk a mikrobiológiai termékek piacán, kedvező áron.

Forgalmazza: Budagyep Kft. 2084 Pilisszentiván, Borbála utca 6. munkanapokon: 8:00-16:00

értékesítés, szállítás: +3620/39-39-39-3
értékesítés, webshop: Szabó Katalin +3620/26-47-56-7
értékesítés, számlázás, webshop: Kovácsné Marcsi +3620/35-35-35-5
felhasználás, tapasztalat: Kovács Béla kertészmérnök +3620/93-45-41-1

email: hbvmax@gmail.com
web: www.herbbactovital.hu