Szőlő

HASZNÁLATA BORSZŐLŐ TERMESZTÉSBEN

 

A HerbBacto-Vital A alap készítmény a talajba juttatva felgyorsítja az élettelen szerves anyagok (pl. sorközökbe dolgozott venyige) lebomlását, hatékonyabbá teszi a szerves- és műtrágyák hasznosulását, növeli a gyökér tömegét, aktivitását.  Javul tőle a talaj vízháztartása és tápanyagszolgáltató képessége.

 A HerbBacto-Vital L extrém módon erősíti a növény immunrendszerét, fokozott klorofil termelésre készteti. A kezelt mikrokörnyezetben nő az antioxidációs hatás, így az egészséges sejtek szaporodnak, csökken a torzult sejtek száma. ​Csökkenti a hideg-, hőség-, szárazság-, vegyszerek okozta stresszhatásokat. Nem növényvédőszer, de mégis segíti a rovarkártételek és a baktériumos, gombás fertőzések csökkenését. Javítja a termés beltartalmi értékét és hozamát.

Élelmezés- és munkaegészségügyi várakozási idő=0 nap.

 

Javasolt mennyiség 1 ha szőlőre:

HerbBacto-Vital A mikrobiológiai készítményt talajra16 liter/ha mennyiségben juttassuk ki a szerves- vagy műtrágyázással egyidőben. Klórmentes, tiszta vízzel hígítva permetezzük a talajra, és dolgozzuk be. A mikróbák szaporodásának kedvez a 8°C és 28°C közötti talajhőmérséklet, valamint a nedves gyökérkörnyezet.

HerbBacto-Vital L növénykondicionálóval a kihajtástól szüretig 6 alkalommal permetezzünk, főleg a kritikus fejlődési szakaszokban (kihajtás, virágzás, termésnövekedés, termésérés). Alkalmanként 4-8 liter/ha a szükséges mennyiség, klórmentes, tiszta vízzel hígítva. A lombozat fejlődésével arányosan növeljük a dózist, vagy általános használatban 3%-os oldatot készítsünk. Javasolt tapadásfokozó: HerbBacto-Vital TPF 0,1% vagy Vektafid A 1% (hőségben 0,5%). 

Alapvető kijuttatási higiéniai követelmény, hogy minden eszköznek tisztának kell lennie.  Legyen mentes a gombaölő (fungicid), baktériumölő (baktericid), gyomirtó anyagoktól. Termékeink iIyen szerekkel, valamint klóros vízzel nem keverhetők.

Gyümölcs

HASZNÁLATA GYÜMÖLCSTERMESZTÉSBEN

 

A HerbBacto-Vital A alapkészítmény a talajba juttatva felgyorsítja az élettelen szerves anyagok (pl. sorközökbe dolgozott vesszők) lebomlását, hatékonyabbá teszi a szerves- és műtrágyák hasznosulását, növeli a gyökér tömegét, aktivitását. Javul tőle a talaj vízháztartása és tápanyagszolgáltató képessége.

 A HerbBacto-Vital L extrém módon erősíti a növény immunrendszerét, fokozott klorofil termelésre készteti. A kezelt mikrokörnyezetben nő az antioxidációs hatás, így az egészséges sejtek szaporodnak, csökken a torzult sejtek száma. ​Csökkenti a hideg-, hőség-, szárazság-, vegyszerek okozta stresszhatásokat. Nem növényvédőszer, de mégis segíti a rovarkártételek és a baktériumos, gombás fertőzések csökkenését. Javítja a termés beltartalmi értékét és hozamát.

Élelmezés- és munkaegészségügyi várakozási idő=0 nap.

Javasolt mennyiség 1 ha gyümölcsösre:

HerbBacto-Vital A mikrobiológiai készítményt évente egyszer 16 liter/ha mennyiségben juttassuk ki a szerves- vagy műtrágyázással egyidőben. Klórmentes, tiszta vízzel hígítva permetezzük a talajra, és dolgozzuk be. A mikróbák szaporodásának kedvez a 8°C és 30°C közötti talajhőmérséklet, valamint a nedves gyökérkörnyezet.

HerbBacto-Vital L növénykondicionálóval a kihajtástól szüretig 4-6 alkalommal permetezzünk, főleg a kritikus fejlődési szakaszokban (kihajtás, virágzás, termésnövekedés, termésérés). Alkalmanként 4-8 liter/ha a szükséges mennyiség, klórmentes, tiszta vízzel hígítva. A lombozat fejlődésével arányosan növeljük a dózist, vagy általános használatban 3%-os oldatot készítsünk. Javasolt tapadásfokozó: Vektafid A 1% (hőségben 0,5%). 

Alapvető kijuttatási higiéniai követelmény, hogy minden eszköznek tisztának kell lennie.  Legyen mentes a gombaölő (fungicid), baktériumölő (baktericid), gyomirtó anyagoktól. Termékeink iIyen szerekkel, valamint klóros vízzel nem keverhetők.