Zöldség

Egyes elemeiben a világon egyedülálló technológiával készülnek a HerbBacto-Vital termékek. Palackba zárt szimbióta életközösség, a természetben is megtalálható hatóanyagokkal. A termékek nagy koncentrációban és fajszélességben tartalmaznak válogatottan hasznos és hatékony, élő gombákat és baktériumokat.

 

Miért más, mint a többi ehhez hasonló termék?

  • fontos szempontok szerint válogatott törzseket tartalmaz, mint például: intenzívebb szaporodás, extenzív körülmények túlélése, alkalmazkodó képesség, készség a szimbiózisra
  • több törzzsel rendelkezik, ezáltal több ponton kapcsolódik a hasznos anyagcsere utakba, szélesebb a működési tartománya
  • már az első kezeléstől megindítja a talaj felborult, rendezetlen mikrovilágának regenerálását
  • gyorsan hat, néhány nap múltán már érzékelhető a növényeken, termésen a készítmény jelenléte

A NÉBIH listáján termékeink szerepelnek az „ökológiai gazdálkodásban felhasználható termésnövelő anyagok” között.

https://portal.nebih.gov.hu/-/az-okologiai-gazdalkodasban-felhasznalhato-forgalomba-hozatali-es-felhasznalasi-engedellyel-rendelkezo-novenyvedelmi-celu-keszitmenyek-es-termesnovelo

 

Élelmiszerbiztonsági várakozási idő = 0 nap.

 

A felhasználói igényekhez igazodva a termékcsalád jelenleg három, jól elkülöníthető felhasználási területre javasolt készítményből áll:

 

HerbBacto-Vital „A” termékcsaládunk alapja:

 Elsősorban talajkezelésre kifejlesztett oltóanyag, de sok visszajelzést kapunk arról, hogy levélzónában is sikeresen használják minimális lombtrágyával keverve. Koncentráltan tartalmaz hasznos és egyben hatékony mikroorganizmusokat. Hasznos segítség, mert a levegőtlen gyökérkörnyezet jellemzően rothasztó, igen alacsony energiahasznosítású mikróba közösségeit fokozatosan kiszorítja. Alkalmazása fokozza a szerves és szervetlen trágyák hasznosulását, növeli a talaj humusz tartalmát, javítja a fizikai-kémiai szerkezetét.

 

A mikrobiológiai átalakulás hatására bekövetkező változás igen látványos és sokrétű:

 

  • egyenletesebb a magkelés, egészségesek, vitálisak a palánták
  • erősebb, nagyobb lesz a gyökérzet, a hősokkot jobban viselik a növények, hosszabb lesz a tenyészidőszak
  • masszívabb a növények szára, levele, virágzata, erősödik az immunrendszerük
  • csökken a csíraszáma a talajban jelen lévő kórokozóknak, kevesebb lesz a növényvédelmi kiadás
  • nő a termés mennyisége, javul a minősége, eltarthatósága, külleme is piacképesebb

 

HerbBacto-Vital „T” – fokozottan véd:

 

Mikrobiológiai készítmény, mely tartalmazza a HerbBacto-Vital „A mikroorganizmus törzseit, ezért hasonlóan hat a talajra és a növényekre. Különlegessége, hogy olyan növényi kivonatokat tartalmaz, amelyek tovább fokozzák a talajra és a gyökerekre gyakorolt jótékony hatást. A talajban élő kártevőket riasztják, távoltartják. Folyamatos használata sok talajban élő kártevőt távol tart (drótféreg, fonalféreg, lótücsök stb.). Csak természetes hatóanyagokat, és a talajban egyébként is előforduló mikrobákat tartalmaz, mesterséges kémiai anyagok ebben a termékben sem találhatók.

 

 HerbBacto-Vital „L” – immunerősítés a lombozaton keresztül:

 

Növénykondicionáló termékünket a levélzónában alkalmazzuk. Szintén tartalmazza a HerbBacto-Vital A” készítmény mikroorganizmus törzseit, valamint 47 fajta gyom- és gyógynövény hatóanyagát, gilisztahumusz kivonatot, és a növények számára könnyen felvehető fulvo- és huminsavakat. Extrém módon erősíti a növény immunrendszerét, mert a gyógynövények felhasználásával a lombozat fotoszintézisét egy fokozott klorofil termeléssel támogatja. A leveles termékünkkel kezelt mikrokörnyezetben nő az antioxidációs hatás, így az egészséges sejtek szaporodnak, csökken a torzult sejtek száma. Csökkenti a hideg-, hőség-, szárazság-, vegyszerek okozta stresszhatásokat. Nem rovarölőszer, de mégis segíti a rovarkártétel csökkentését. Kijuttatása a lombozatra állománypermetezés formájában történhet.

 

Általános felhasználási tudnivalók

 

Alapvető kijuttatási higiéniai követelmény, hogy minden eszköz, amivel érintkezik, tiszta legyen.

Szellőztessük a hálózati vizet, ahol klórral fertőtlenítik azt.

Szabadföldön talajfelszínre permetezését követően törekedni kell annak gyors bedolgozására, mert az erős napsugárzásra érzékeny.

Termékeink HerbBacto-Vital A, L, T túladagolása a növényeket nem károsítja, a bőrszövetet nem roncsolja, hanem ellenkezőleg: ápolja.

Baktericid készítményekkel nem keverhető (gombaölő, fertőtlenítő, gyomirtó szerek).

Tárolás: hűvös, sötét helyen, eredeti csomagolásban.

Emberre, állatra, környezetre nem veszélyes és nem irritatív. A környéken tartózkodó dolgozók, kismamák, gyermekek, állatok egészségét nem veszélyezteti.

 

Prémium minőséget kínálunk a mikrobiológiai termékek piacán, kedvező áron.

A HerbBacto-Vital termékek az Agrár-Ökológiai Programban (AÖP) és az Agrár Környezetgazdálkodási Programban (AKG) engedélyezett szerek között szerepelnek.

Dísznövény