top of page

A talaj előkészítése, palántázás a HerbBacto–VITAL segítségével

A talaj előkészítése a HerbBacto-Vital termékeivel környezetbarát és hatékony, így a beültetett palánták egészséges, életerős növényekké fejlődhetnek.

Hamarosan vége a télnek, ami azt is jelenti, hogy közeleg a palántázás ideje. Erre érdemes kiemelt figyelmet fordítani, hiszen ilyenkor alapozzuk meg, hogy a palántákból szép, erős növények fejlődjenek, amikből majd egészséges élelmiszer lesz. Nézzük egy kicsit bővebben, hogy miért érdemes a talaj előkészítését a HerbBacto–VITAL segítségével végezni!Első lépésként a HerbBacto-Vital L leveles alkalmazása javasolt, ennek célja a gyökértömeg, majd az asszimilációs felület növelése. Ennek köszönhetően nő a növények alkalmazkodóképessége, így például jobban elviselik a szélsőségesebb körülményeket. További előny, hogy a talajjavító stimulálja, ösztönzi a talaj és a levélzóna mikrovilágát, ezáltal a palántákat felfokozott klorofil, vagyis antioxidáns termelésre készteti. Fontos, hogy a HerbBacto-Vital L leveles az aktív baktériumoknak, gombáknak, illetve a fermentált gyógynövények makro– és mikroelem összetételének köszönhetően képes a palántákat akkor is tovább táplálni, ha a gyökerük megsérült. A készítmény ráadásul a levélzónán keresztül olyan elemeket közvetít, melyek elősegítik a gyökér megújulását is, így a palántanevelés sikeresebb lesz.


A HerbBacto-Vital T talaj alkalmazása javasolt, ha fertőtlenítés nélküli közegen szaporítunk. Ilyen esetben érdemes a vetés során vagy még az előtt a talajba juttatni a készítményt. Tiszta, klórmentes vízzel juttassuk ki, egyszeri alkalommal, 100 négyzetméterenként 0,5 dl-t. Ugyanekkora területre ha felülről mikroszórókkal, vagy lineáris berendezéssel öntözünk, a lomblevelek megjelenésekor javasoljuk a HerbBacto-Vital L leveles alkalmazását, hetente 3 dl-t, 350 - 400 liter vízzel kijuttatva, tapadásfokozó nélkül. Később hetente 2 dl az ideális, szintén 350 - 400 liter vízzel kijuttatva, tapadásfokozó nélkül.


A HerbBacto-Vital L leveles készítményt légporlasztásos permetezőgéppel is kiszórhatjuk a palántákra. A lomblevelek megjelenésekor 2%-os hígításban (2 dl/10 liter víz). Később 5 naponta 3%-os hígításban (3 dl/10 liter víz).


Amennyiben kérdése merült fel a talajelőkészítéssel kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeink bármelyikén, szívesen segítünk, hogy növényeiből kihozhassa a maximumot!


Commenti


bottom of page