top of page

A talajjavító anyagok szerepe a dísznövény termesztésben


Lassan vége van az ősznek, de a kertészetekben ilyenkor sem állhat le a munka. A tavaszi, nyári szezonban a legtöbben inkább a haszonnövényeket és az ezek ápolásához szükséges készítményeket keresik, azonban ilyenkor újra előtérbe kerülnek a dísznövények. A tél elején sokan keresik a ciklámeneket, a karácsonyi kaktuszokat, a mikulásvirágokat, de a fokföldi ibolya is igen népszerű ebben az időszakban. Annak érdekében, hogy a növények jól fejlődjenek és szépek legyenek, érdemes magas minőségű talajjavító anyagokat, majd később leveles növénykondicionálót használni.


Amikor valaki dísznövényt szeretne vásárolni, természetes, hogy igyekszik a legszebb példányt kiválasztani. Ehhez nincs szükség szakértelemre sem, hiszen minden növényen látszik, hogy mennyire egészséges, erős. Senki sem fog hibás vagy száradó levelekkel rendelkező növényt vásárolni, mindenki azokat keresi, amik mutatósak, fényes, erős levelekkel rendelkeznek, de még jobb, ha éppen virágzanak vagy már láthatóak a bimbók. Ehhez meg kell teremtenünk a kertészetben az ideális körülményeket, ami nem csak abból áll, hogy biztosítjuk a szükséges mennyiségű fényt és vizet. Az egészséges fejlődéshez rengeteg tápanyagra van szükség, amit a növények a talajból és a felületükről egyaránt fel tudnak szívni. A HerbBacto-Vital "A" Alap készítmény használata rendkívül egyszerű: a megadott arányban hígítva kell vele öntözni a növényeket, és talajban fogja kifejteni jótékony hatását. Nem csak tápanyagban gazdaggá varázsolja a talajt, hanem ártalmatlanítja az esetlegesen jelen lévő toxikus anyagokat, gátolja a kórokozók szaporodását és növeli a trágyák hasznosulását is. Ennek köszönhetően erőteljesebbé válik a gyökérnövekedés és erősödik a növények immunrendszere. Később a HerbBacto-Vital "L" Leveles készítmény használatát javasoljuk, ami szinte egy "vitaminbombaként" hat a növényekre, ugyanis a lombozat fotoszintézisét egy fokozott klorofil termeléssel támogatja.


Amennyiben dísznövény termesztéssel foglalkozik, és felkeltettük érdeklődését az általunk kínált készítmények iránt, keressen minket bizalommal bővebb információért!

Comments


bottom of page