top of page

A talajkondicionáló szerek hasznáról a kalászosok termesztésében


Talajkondicionáló használatával az őszi búza vetése, kalászos növények termesztése sikeresebb. Ne feledkezzen meg készítményeink használatáról!


A kalászos növények termesztésénél nem csupán a kellő szaktudásra van szükség, hanem arra is, hogy a talaj megfelelően elő legyen készítve. Az őszi búza az egyik legigényesebb növény, aminek termesztése akkor válik igazán zökkenőmentessé, ha a talaj valóban könnyen felvehető formában szolgáltatja a tápanyagokat. Ebben nyújt hatékony segítséget a talajkondicionáló szer. Mert a talaj mikroflóráját alapvetően meghatározó ún. opportunista, és szimbióta mikroorganizmusok anyagcseréjének kedvező irányba történő módosítása révén, az oltóanyag először fokozatosan beépül a talaj mikro és makro szervezeteinek anyagcsere folyamataiba, majd ezt követően a növény tápanyag rendszerébe. Ezen folyamatok eredményeként fokozatosan javul a talaj minősége, mely alapja a hatékony gyökér - mikroközösség kialakulásának és a harmonikus növénytáplálásnak.


Az őszi búza, és más kalászos növények termesztésénél a nitrogén, foszfor és kálium felhasználására nagyon oda kell figyelni. Ezt segíti a talajkondicionáló szer, mert hatására a szerves anyagok lebontása, az ásványi anyagok mobilizálása, a humuszréteg képződése, a növények folyamatos tápanyagellátása javul, és a betegségeket okozó mikróbák visszaszorulnak.


A gazda ma már csak akkor ér el igazán látványos eredményt, amikor használ talajkondicionáló szert is. Ehhez ajánljuk a HerbBacto-Vital "A" készítményt, amivel a maximumot hozzuk ki a termőterületből. Nagy mértékben csökkenti a nem kívánt tápanyag veszteséget, továbbá fontos szerepet tölt be a talaj kémiai-fizikai szerkezetének javításában. A talajkondicionáló emellett a kórokozók szaporodását, telepek kialakulását is gátolja, így biztonságosabb lesz az őszi vetés.

Szeretne egészséges, kiváló immunrendszerű növényeket? Válassza a HerbBacto-Vital "A" talajkondicionáló készítményt! Garantáljuk, hogy elégedett lesz a termékeinkkel. Ha kérdezni szeretne a talajkondicionáló beszerzésével, alkalmazásával kapcsolatban, akkor forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeinken, ahol munkatársaink készséggel állnak az érdeklődők rendelkezésére.

Comments


bottom of page