top of page

Itt a nyár, támadnak a kártevők: mutatjuk, hogyan szabadulj meg tőlük!

A kártevők a kertben rengeteg kellemetlenséget tudnak okozni, de szerencsére megvannak a hatékony eszközök a megelőzéshez: a HerbBacto-Vital termékek!



A kártevők nevükhöz híven hatalmas kárt okoznak a veteményesekben otthon, de természetesen a nagyüzemi termesztésben is. A növényvédőszerek alkalmazása hosszú távon nem lehet megoldás, mert sajnos egyre több ilyen készítményről derül ki utólag, hogy mennyire nagy károkat okoz a hasznos rovaroknak is, sőt, az embernek is. Azért, hogy ezt megelőzzük, és ne okozzunk több kárt, mint hasznot, érdemes a HerbBacto-Vital termékek mellett dönteni. Nézzük, miért!


A kerti kártevők jelentős anyagi kárt okoznak a növényeinkben, ha nem védekezünk ellenük. Míg a nagyüzemi termelésben folyik a harc a termelők, a kémiai vegyszereket előállítók és a hatóságok között, addig mi igyekszünk minél inkább természetes szereket bevetni, hiszen hosszú évekig szeretnénk élvezni földünk terméseit, és nem az a célunk, hogy a talajt megmérgezzük a vegyszerekkel. A HerbBacto-Vital L-t 5%-os hígításban, az esti órákban, hetente a levélzónába permetezve és HerbBacto-Vital T talajba juttatásával (0,5 dl/100 m2/hét) távol tarthatjuk a kártevőket odakint és odabent is. Előbbi segít egészségesebbé és erősebbé varázsolni a növényeket, segíti a virágzást, piacosabbá varázsolja a termést és a kerti kártevők szaporodását akadályozza. A HerbBacto-Vital T pedig a talajban élő kerti kártevők elleni védekezésben segít: távol tartja őket, illetve nehezíti a szaporodásukat, fejlődésüket és egyúttal kondicionálja a talajt. A kártevőkre gyakorolt hatásuk mellett mindkét termék hatékony a gombabetegségek, a baktériumos és vírusos fertőzések megelőzésében. Annak, aki vegyszerek nélkül szeretné egészségesebbé tenni veteményesét és távol tartani a kerti kártevők elől, a HerbBacto-Vital készítményeket érdemes kipróbálnia.


Amennyiben további kérdése merült fel a témával kapcsolatban, bátran forduljon hozzánk, munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére! A kártevők a kertben könnyen távol tarthatóak mesterséges, más élő szervezetekre káros hatással lévő anyagok nélkül is. Keressen minket bizalommal, és kérje szakértő munkatársaink tanácsát!

bottom of page