top of page

Kihozzuk növényeiből a maximumot!

Magyar fejlesztésű, környezetbarát mikrobiológiai termékcsalád.


HerbBacto-Vital házikertben

A HerbBacto-Vital tökéletesen illeszthető a modern zöld háztartások életvitelébe. A városi életmód szakított a házkörüli gazdálkodás gyakorlatával, általában nem rendelkezik háztáji állatokkal, amiknek ellátásában fel lehet használni a házkörül keletkező zöldhulladékokat és ürülékükkel újra és újra termékennyé teszik a talajt. Ugyanakkor egy zöld háztartás törekszik arra, hogy ne kerüljön zöldhulladék a kommunális szemétbe, az étkezés és kertészkedés során keletkező szerves anyagok valamilyen módon visszakerüljenek a körforgásba és zöldségtermesztésre vagy dísznövények alá felhasználhatóak legyenek. Mindezt a lehető leggyorsabban, hiszen egy városi kiskert területe igencsak korlátozott, nincs hely nagy szemétkupacok tárolására. A HerbBacto-Vital baktériumtartalma az érett szervestrágyákhoz hasonlóan fontos szerepet játszik a talajélet alakításában. Olyan baktérium asztalközösség, amely segít a szervesanyagok lebontásában, segíti a növények növekedését, fejlődését és szerepet játszik a növények természetes immunrendszerének kialakításában. Kedvezően befolyásolja a talaj fizikai-kémiai tulajdonságait és közvetve a víz- és tápanyag-szolgáltató képességét.

Munkaegészségügyi várakozási idő=0 nap.


Felhasználás:

Zöldségeskertben

A HerbBacto-Vitallal oltott szervesanyagok a szervestrágyához hasonló módon, az ültetőgödörbe juttathatók. Palántázáskor, vetéskor 30 ml HerbBacto-Vital “T”/10 liter klórmentes vízzel öntözünk, hogy a gyökerekkel fakultatív szimbiózisban élő baktériumok segíthessék növényeinket a tápanyagfelvételben és a növekedésben. A termesztés során 5 ml HerbBacto-Vital “A”/10 liter klórmentes vízzel öntözünk.


Komposztálásban

A HerbBacto-Vitallal oltott szervesanyagokban gyorsabban beindulnak a kedvező bomlási folyamatok. Használjunk két tetővel fedető tárolóedényt. A tárolóba kerülő szervesanyagot töltéskor spricceljük be hígított HerbBacto-Vitál “A mikróbákkal (1 liter klórmentes vízhez 1 dl HerbBacto-Vitál “A”) Amíg a felső edény is megtelik, az alsó edényben kedvező hőmérsékleten felszaporodnak a baktériumok. A komposztálóba kerülő anyag így már kedvező baktériumok millióit tartalmazza. A HerbBacto-Vital fermentálással előállított baktériumai forgatás nélkül is elvégzik a komposztálást. Az eredmény sötét, darabos, szagtalan szervesanyag, ami a kertbe közvetlenül kijuttatható.


Magaságyások és dombágyások

Magaságyások és dombágyások létesítésekor felhasználhatjuk a fás növények nyírásakor keletkező gallyakat, ágakat. Ezeket tesszük alulra, erre kerül a HerbBacto-Vitallal oltott szervesanyag vagy olyan szervesanyag fűnyesedék, konyhai hulladék, amit bőségesen beöntözünk 50 ml HerbBacto-Vital “A”/10 liter klórmentes vízzel. Erre a rétegre kerül a föld vagy érett komposzt, amit a beinduló talajélet folyamatosan táplál. Veteményezéskor és ültetéskor 30 ml HerbBacto-Vital “T”/10 liter klórmentes vízzel öntözünk, hogy a gyökerekkel fakultatív szimbiózisban élő baktériumok segíthessék növényeinket a tápanyagfelvételben és növekedésben. A termesztés során 5 ml HerbBacto-Vital “A”/10 liter klórmentes vízzel öntözünk.



Alapvető kijuttatási higiéniai követelmény, hogy minden eszköznek tisztának kell lennie. Legyen mentes a gombaölő (fungicid), baktériumölő (baktericid), gyomirtó anyagoktól. Ilyen szerekkel, valamint klóros vízzel nem keverhető.




bottom of page