HerbBacto-Vital A/1 Tó

3 930 Ft35 065 Ft 27% Áfá-t tartalmaz

A kerti tó mikrobákkal történő kezelése egy hatékony és környezetbarát módszer a víz tisztán tartására, az algák növekedésének megakadályozására és az egészséges ökoszisztéma fenntartására. A HerbBacto-Vital „A/1” készítmény a tavak természetes biológiai egyensúly elősegítésére szolgál, minimalizálva a vegyszerek használatát.

Mi a mikrobák szerepe a kerti tóban?

  • A mikrobák segítenek a vízbe hullott levelek, haltáp-maradékok, halürülék, és egyéb szerves anyagok lebontásában, megelőzve a víz szennyeződését és a káros, halakra mérgező gázok felszaporodását.
  • A hasznos baktériumok versengenek a tápanyagokért az algákkal, így azok növekedését gátolják.
  • Elősegítik a víz tisztaságát és átlátszóságát, csökkentve a zavarosságot.
  • Az ökoszisztéma egyensúlyát fenntartva támogatják a halak és növények egészséges környezetét.

Hogyan kezeljük mikrobákkal a tavat?

A HerbBacto-Vital „A/1” készítményt a tó vizébe kell adagolni, 40 ml/m3 mennyiséggel, a tó vizével hígítva 5-6 alkalommal évente. Minél több helyen keverjük a tó vizébe, annál intenzívebb a hatás. A vízfelszínre is permetezhetjük. A baktériumok gyorsan elszaporodnak és elkezdik lebontani a szerves anyagokat. A tavaszi és nyári hónapokban adagoljuk, amikor a víz hőmérséklete 18-20°C fölé emelkedik és több a napfény. A kezelés sikere nagy mértékben függ a vizet szennyező tápanyagok jelenlététől. Aki tavaszi indítás előtt konyhasót is adagol a tó vizébe, nyugodtan megteheti, de ne egyszerre tegye. Tapasztalatunk szerint évente 0,5kg feloldott konyhasó/1000 liter víz elegendő. A mikrobák folyamatosan dolgoznak, így állandó tisztító hatást biztosítanak. A víz folyamatos áramlása, mozgása javítja a mikroorganizmusok hatékonyságát. Nem ajánlott többszörösen túladagolni a baktériumokat, mert a túlzott baktériumtelepítés oxigénhiányt okozhat. A szűrő tisztítása során ne használjunk klóros csapvizet, mert az gyéríti a mikrobákat.

A termék élelmiszer- és munkaegészségügyi várakozási ideje:0 nap.

Alapvető kijuttatási higiéniai követelmény, hogy minden eszköznek tisztának kell lennie. Legyen mentes a gombaölő (fungicid), baktériumölő (baktericid), anyagoktól. Ilyen szerekkel, valamint klóros vízzel nem keverhető.

 

Leírás

A kerti tó mikrobákkal történő kezelése egy hatékony és környezetbarát módszer a víz tisztán tartására, az algák növekedésének megakadályozására és az egészséges ökoszisztéma fenntartására. A HerbBacto-Vital „A/1” készítmény a tavak természetes biológiai egyensúly elősegítésére szolgál, minimalizálva a vegyszerek használatát.

Mi a mikrobák szerepe a kerti tóban?

  • A mikrobák segítenek a vízbe hullott levelek, haltáp-maradékok, halürülék, és egyéb szerves anyagok lebontásában, megelőzve a víz szennyeződését és a káros, halakra mérgező gázok felszaporodását.
  • A hasznos baktériumok versengenek a tápanyagokért az algákkal, így azok növekedését gátolják.
  • Elősegítik a víz tisztaságát és átlátszóságát, csökkentve a zavarosságot.
  • Az ökoszisztéma egyensúlyát fenntartva támogatják a halak és növények egészséges környezetét.

Hogyan kezeljük mikrobákkal a tavat?

A HerbBacto-Vital „A/1” készítményt a tó vizébe kell adagolni, 40 ml/m3 mennyiséggel, a tó vizével hígítva 5-6 alkalommal évente. Minél több helyen keverjük a tó vizébe, annál intenzívebb a hatás. A vízfelszínre is permetezhetjük. A baktériumok gyorsan elszaporodnak és elkezdik lebontani a szerves anyagokat. A tavaszi és nyári hónapokban adagoljuk, amikor a víz hőmérséklete 18-20°C fölé emelkedik és több a napfény. A kezelés sikere nagy mértékben függ a vizet szennyező tápanyagok jelenlététől. Aki tavaszi indítás előtt konyhasót is adagol a tó vizébe, nyugodtan megteheti, de ne egyszerre tegye. Tapasztalatunk szerint évente 0,5kg feloldott konyhasó/1000 liter víz elegendő. A mikrobák folyamatosan dolgoznak, így állandó tisztító hatást biztosítanak. A víz folyamatos áramlása, mozgása javítja a mikroorganizmusok hatékonyságát. Nem ajánlott többszörösen túladagolni a baktériumokat, mert a túlzott baktériumtelepítés oxigénhiányt okozhat. A szűrő tisztítása során ne használjunk klóros csapvizet, mert az gyéríti a mikrobákat.

A termék élelmiszer- és munkaegészségügyi várakozási ideje:0 nap.

Alapvető kijuttatási higiéniai követelmény, hogy minden eszköznek tisztának kell lennie. Legyen mentes a gombaölő (fungicid), baktériumölő (baktericid), anyagoktól. Ilyen szerekkel, valamint klóros vízzel nem keverhető.

További információk

kiszerelés

0,33 liter flakon, 1 liter flakon, 5 liter kanna, 10 liter kanna, 20 liter kanna

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„HerbBacto-Vital A/1 Tó” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük