top of page
herbactovital-t-termek.png

Talaj- és növénykondicionáló termékeinket elsÅ‘dlegesen a kertészeti ágazatok kiszolgálására fejlesztettük ki. E termékünk a gyökértérben alkalmazandó.

herbbacto_talaj_dinnye.jpg

Ez a készítmény is tartalmazza a HerbBacto-Vital A mikroorganizmus törzseit, ezért hasonlóan hat a talajra és a növényekre. Különlegessége, hogy olyan növényi kivonatokat tartalmaz, amelyek tovább fokozzák a talajra és a gyökerekre gyakorolt jótékony hatást. A talajban élÅ‘ kártevÅ‘ket riasztják, távoltartják, szaporodásukat, fejlÅ‘désüket gátolják. Csak természetes hatóanyagokat, és a talajban egyébként is elÅ‘forduló mikrobákat tartalmaz, így mesterséges kémiai anyagok ebben a termékben sem találhatók.


A HerbBacto-Vital A leírásában szereplÅ‘, talajra gyakorolt jótékony hatások kiegészülnek a következÅ‘kkel:

 

âž” magasabb szervesanyag tartalma révén baktériumai még több alapvetÅ‘ fontosságú aminosavat termelnek;


âž” a növényi kivonatok és a gilisztahumusz együttes kivonatai kiadósabban pótolják a növények számára nélkülözhetetlen makro- és mikroelemeket;

​

âž” csökkenti a talajban élÅ‘ kórozók csíraszámát, a baktériumos és gombás megbetegedések térnyerését;

​

âž” riasztja, távol tartja a talajban élÅ‘ kártevÅ‘ket, gátolja fejlÅ‘désüket, szaporodásukat a gyógynövények kivonataival;


âž” csökkenti a talajfertÅ‘tlenítÅ‘ szer, és gépi munka költségét.

​

Javasolt mennyiség talajra:

​

  • ültetéskor, kihajtáskor az elsÅ‘ héten HerbBacto-Vital T 0,5 dl/100 m2/heti egyszeri alkalommal, tiszta vízzel kijuttatv, a HerbBacto-Vital A kijuttatása mellett

  • tenyészidÅ‘szak alatt havonta 1 alkalommal megismételni 0,5 dl/100 m2 adagban

  • fertÅ‘zött, szennyezett talajra a tenyészidÅ‘szak alatt hetente 1 alkalommal megismételni 0,5 dl/100 m2 adagban

 

Általános felhasználási tudnivalók

 

  1. AlapvetÅ‘ kijuttatási higiéniai követelmény, hogy minden eszköz, amivel érintkezik, tiszta legyen.

  2. SzellÅ‘ztessük a hálózati vizet, ahol klórral fertÅ‘tlenítik azt.

  3. Szabadföldön talajfelszínre permetezését követÅ‘en törekedni kell annak gyors bedolgozására, mert az erÅ‘s napsugárzásra érzékeny.

  4. A mikróbák aktivitása lelassul, amikor a talaj hÅ‘mérséklete 6 °C alá süllyed.

  5. Termékeink HerbBacto-Vital A, L, T túladagolása a növényeket nem károsítja, a bÅ‘rszövetet nem roncsolja.

  6. Tiszta, Klórmentes vízzel juttassuk ki, műtrágyával keverhetÅ‘.

  7. Baktericid készítményekkel nem keverhetÅ‘ (gombaölÅ‘, fertÅ‘tlenítÅ‘, gyomirtó szerek).

  8. Tárolás: +4 - +15 °C között, száraz, hűvös, sötét helyen, eredeti csomagolásban.

  9. A munkaterületen dolgozó, tartózkodó kismamák, gyermekek egészségét nem veszélyezteti.

  10. Munkaegészségügyi várakozási idÅ‘ = 0 nap.

bottom of page