top of page
herbactovital-l-termek.png

Talaj- és növénykondicionáló termékeinket elsÅ‘dlegesen a kertészeti ágazatok kiszolgálására fejlesztettük ki. E termékünk a levélzónában alkalmazandó.

herbbacto_leveles_mezo.jpg

Tartalmazza a HerbBacto-Vital A készítmény mikroorganizmus törzseit, valamint 47 fajta gyom és gyógynövény hatóanyagait, gilisztahumusz kivonatot, és a növények számára könnyen felvehetÅ‘ fulvo- és huminsavakat.

​

Extrém módon erÅ‘síti a növény immunrendszerét, mert a gyógynövények felhasználásával a lombozat fotoszintézisét egy fokozott klorofil termeléssel támogatja. A leveles termékünkkel kezelt mikrokörnyezetben nÅ‘ az antioxidációs hatás, így az egészséges sejtek szaporodnak, csökken a torzult sejtek száma. Ugyanis közismert, hogy a növényeknél is a túlzott oxidáció hatására betegségek, sejttorzulások lépnek fel. E készítményünk úgy hat a növényekre, mint ránk a C-vitamin.

​

Nem rovarölÅ‘szer, de mégis segíti a rovarkártétel csökkentését. A kártevÅ‘k ugyanis tojásaikat jellemzÅ‘en piszkos,és rothadó felületre szívesebben tojják, mert az ilyen oxidált táptalajokon könnyebben termelnek olyan hormonokat, melyekre a bábállapoton való átmenetnél és a rovarrá- bogárrá való átalakulásnál van nagy szükségük. A kártevÅ‘k szaporodását gyengíti még a gyógynövény alkotóelemeinek köszönhetÅ‘en, mert megzavarja a rovarok feromonok által való tájékozódását.


Ezek a hatások, eredmények gazdaságokban, vizsgálatok és tesztek által igazoltak.

​

âž” emeli a növény kondícióját, növeli az életerÅ‘t, erÅ‘síti az immunrendszerét

 

âž” kártevÅ‘kkel, kórokozókkal szemben távoltartó, kiszorító hatással bír

 

âž” csökkenti a hideg-, hÅ‘ség-, szárazság-, vegyszerek okozta stresszhatásokat

 

âž” segíti a virágzást és a terméskötÅ‘dést

 

âž” javítja a beltartalmi értékeket, és a terméshozamot

 

âž” a növény termésleadását egyenletesebbé teszi

 

âž” szilárdítja a sejtfalakat, a termés sejtfalát is, ezért az jobban szállítható, tárolható lesz, kevésbé fonnyad, kevésbé romlik

 

âž” piacosabbá teszi a termést, az alakja és a színe egyöntetűbbé válik

 

âž” növeli az illat- és ízanyagok tartalmát

​

Felhasználási javaslat:

 

  • 3-5%-os töménységben a teljes növényfelületre, környezetbarát ökogazdálkodásban engedélyezett tapadásnövelÅ‘ anyag hozzáadásával permetezni. ( 10 liter tiszta, klórmentes vízhez 3 dl HerbBacto-Vital L)

  •  az erÅ‘s napsugárzásra érzékeny

  • a növény növekedésének erÅ‘sségétÅ‘l függÅ‘en 7-21 naponta szükséges ismételni a permetezést

  • kijuttatáskor figyelni kell, hogy a levél fonákja is kapjon a szerbÅ‘l

​

Általános felhasználási tudnivalók

 

  1. AlapvetÅ‘ kijuttatási higiéniai követelmény, hogy minden eszköz, amivel érintkezik, tiszta legyen.

  2. SzellÅ‘ztessük a hálózati vizet, ahol klórral fertÅ‘tlenítik azt.

  3. Szabadföldön talajfelszínre permetezését követÅ‘en törekedni kell annak gyors bedolgozására, mert az erÅ‘s napsugárzásra érzékeny.

  4. A mikróbák aktivitása lelassul, amikor a talaj hÅ‘mérséklete 6 °C alá süllyed.

  5. Termékeink HerbBacto-Vital A, L, T túladagolása a növényeket nem károsítja, a bÅ‘rszövetet nem roncsolja.

  6. Tiszta, Klórmentes vízzel juttassuk ki, műtrágyával keverhetÅ‘.

  7. Baktericid készítményekkel nem keverhetÅ‘ (gombaölÅ‘, fertÅ‘tlenítÅ‘, gyomirtó szerek).

  8. Tárolás: +4 - +15 °C között, száraz, hűvös, sötét helyen, eredeti csomagolásban.

  9. A munkaterületen dolgozó, tartózkodó kismamák, gyermekek egészségét nem veszélyezteti.

  10. Munkaegészségügyi várakozási idÅ‘ = 0 nap.

bottom of page