top of page

HerbBacto-Vital T talajos készítménnyel a talajban élő kártevők ellen

A HerbBacto-Vital T talaj kondicionáló készítmény magas szervesanyag tartalma jótékony hatással van a növényekre, de a kártevők ellen is érdemes bevetni.

Aki növénytermesztéssel foglalkozik, bizonyára tisztában van vele, hogy nem elég, ha a vadkár, illetve az időjárás viszontagságai ellen védi a növényeket, szükség van a talajban élő kártevők elleni védekezésre is. Ehhez cégünk a HerbBacto-Vital T talaj használatát ajánlja.


A HerbBacto-Vital T talaj egy olyan talaj kondicionáló készítmény, ami a földben élő kártevőket elriasztja, távol tartja. a szaporodásukat, fejlődésüket gátolja, mindezt gyógynövények kivonataival. A termék csak természetes hatóanyagokat, és az egészséges talajban egyébként is előforduló mikrobákat tartalmaz, mesterséges kémiai anyagok hozzáadása nélkül.


A drótférgek a növények gyökereivel, gumóival táplálkoznak, illetve csatornákat rágnak bennük. Támadásuk a növény sárgulásával, majd elszáradásával jár.


Gyakori talajlakó kártevők a cserebogár-pajorok, amik a növénynek a talajszint alatti részét károsítják, odvasítják. Sajnos általában a növény pusztulását okozzák, illetve minden esetben olyan kárt okoznak, hogyha túl is éli a növény, a termése akkor is piacképtelen lesz. A mocskos-pajorok lepkehernyók és szintén a rettegett kártevők közé tartoznak, ugyanis a növények szárát, gyökerét megfúrják és bennük fejlődnek tovább, szintén pusztulásukat okozva. A kifejlett lótetű akár 7-8 cm-es is lehet és előszeretettel telepszik meg a szerves anyagokban gazdag talajban. Ragadozó, a többi talajlakó kártevőt fogyasztja, ám a járatai készítése közben sajnos jóval több kárt okoz, mint hasznot. Kertészetekben gyakran előfordul a fonálféreg is.


A talajlakó kártevők elleni védekezés fontos, de szerencsére kémiai anyagok nélkül is lehetséges. A legjobb megoldás a HerbBacto-Vital T talaj készítmény, amivel a kártevők és az általuk okozott kár megszüntethetők.

Amennyiben kérdése merült fel, keressen minket bizalommal a megadott elérhetőségeinken! Döntsön Ön is a hatékony, de természetes védekezés mellett!


bottom of page